Het Kanon van Oudemirdum..

Lang lang lang geleden stond Oudemirdum bekend om de mooie vrouwe van Gaasterland. Zij werd door alle mannen in het binnen en buitenland aanbeden. Er zijn verschillende veldslagen om haar gestreden maar hierbij vertel ik jullie over de belangrijkste.

Het is 1696 en het zonnetje schijnt. Vrouwe Gaasterland stond lekker te zonnen op het balkon van haar kasteel en opeens hoorde ze een machtige knal!! BOEM!!! De vrouwe schrok zich een ongeluk en riep haar lijfwachten bijeen. Opeens zag ze wat er aan de hand was. Bij het strand van het Oudemirdummer klif lag een schip met de Noorse vlag. VIKINGEN!! Zij waren natuurlijk gekomen om te vechten voor de hand van vrouwe Gaasterland. Dit was al wel eens vaker voor gekomen maar nu leek het schip wel erg groot!

De lijfwachten renden naar het strand van Oudemirdum en deden alles wat ze konden. Ze schoten alle kanonnen van Oudemirdum en Nijemirdum af om de Noren te verjagen. Helaas mocht dit niet baten. De Noren kwamen steeds dichter bij en vrouwe Gaasterland kreeg het steeds benauwder. Maar toen…… Toen kwam Grutte Piet met zijn kanon. Zo’n kanon had men nog nooit gezien!! Het schoot wel meer dan 100 km per uur zijn kogels af en de Noren waren snel gevlogen.

Nu lijkt de geschiedenis zich te herhalen op 17 juni 2017.. Op 5 verschillende velden en op 5 verschillende niveaus wordt er gestreden om de titel beste beachvolleybal team. Maar waar draait de middag echt om? Het KANON van Oudemirdum. Wie levert de hardste smash? Er zijn 2 categorieën.

De dames met het record van vorig jaar 77 km per uur en de mannen met als record 103 km per uur.

Wie gaat er vandoor met de titel “HET KANON VAN OUDEMRIDUM”? We zien het op 17 juni bij dorpshuis it Klif in Oudemirdum.